template.jpg

Forside > Interesser. > Livet

Livet

Torsdag 03 December 2009

I går var Jeg har til et fantastisk julearrangement hos Østkraft. Den tidligere direktør Poul-Erik Sjøberg holdt en tale/snak for os og så kom han med denne anekdote som jeg gerne vil dele med andre.


En professor stod foran sit hold med en del effekter foran sig. Da forelæsningen begyndte, tog han lydløst et stort tomt syltetøjsglas, som han fyldte med store sten. Da der ikke kunne være flere sten i glasset, spurgte han de studerende: “Er glasset fyldt nu ?”
Alle var enige om at det var det.

Så tog professoren nogle småsten frem, dem puttede han ganske forsigtigt ned i glasset, imens han rystede det. Derved faldt de småsten ned igennem sprækkerne mellem de store sten. Da glasset var fyldt til kanten spurte han de studerende igen: “Er glasset nu fyldt?”
Alle var enige om, at nu var det fyldt.

Da professoren nu tog en pose med sand frem grinede de studerende, for professoren kunne jo sagtens hælde den del sand ned mellem sprækkerne, der stadig var mellem de store sten og småstenene. Han fyldte nu glasset helt op med sand.

“Nu” sagde professoren – Vil jeg gerne have at I forestiller jer, at dette glas er jeres liv!”

De store sten er de betydningsfulde ting i jeres liv: Familien, kæresten, vennerne, jeres helbred – altså ting som hvis I mister alt andet end netop lige disse ting, så vil jeres liv fortsat være fyldt.
Småstenene er så andre knap så vigtige ting, så som job, hus og bil.
Og sandet, er alt andet.

Se ! Hvis I fylder glasset med sand så er der jo ikke plads til småsten og store sten. Det samme gælder for jeres liv, hvis I bruger alt jeres tid og energi på små ubetydelige ting, så bliver der ikke plads til de store og betydningsfulde ting.

Hav` altid fokus på hvilke ting der er vigtige for netop dig, så dit liv bliver lykkeligt. Vær sammen med din familie, afsæt tid til lægebesøg så helbredet altid er i orden. Gå i byen med dine venner og alligevel vil der fortsat være tid til at tage på arbejde, gøre rent på værelset, og alt det andet sand og småsten.

Fyld dit liv med store sten – ting der virkeligt betyder noget. Hold styr på hvad der skal prioriteres som store sten. Resten er jo bare sand!.

Professoren kikker nu hen over de studerende, tager en flaske vin frem, og hælder ganske forsigtigt en halv flaske vin ned i de sidste små mellemrum mellem sandet, småstenene og de store sten.

Han vender sig mod klassen og siger:
Og moralen er: Lige meget hvad der sker i dit liv, er der altid plads til et godt glas vin !!